Reizend het jaar door – Claudia Stinne

Eind november verscheen de bundel ‘Reizend het jaar door’ van Claudia Stinne bij Boekengilde. Elke novelle in deze omnibus speelt zich in één seizoen af, alle vier de verhalen hebben het element ‘actief reizen’ als centraal thema en er komt telkens een personage terug in het volgende verhaal, zodat de novelles – die los van elkaar te lezen zijn – onderlinge verbinding hebben.
In het lenteverhaal ‘De backpacker’ gaan Naomi en Hans te voet op reis van Groningen naar Zuid-Frankrijk. Tijdens deze reis leren de kersverse geliefden elkaar én zichzelf beter kennen.
Annelies vertrekt in het zomerverhaal ‘Stalperikelen’ naar een handelsstal in Duitsland om haar droom waar te maken. Al snel twijfelt ze of ze daar wel goed aan heeft gedaan.
Als de lang uitgestelde fietsreis door Californië in de herfst eindelijk aanbreekt, blijkt dat Frederique en Petra minder met elkaar gemeen hebben dan ze aanvankelijk dachten. Hun heuvelige tocht gaat letterlijk en figuurlijk ‘Van dal tot dal’. 
In het afsluitende winterverhaal ‘Op glad ijs’ beleeft Linda haar eerste wintersport. Wanneer ze de ski’s verruilt voor haar schaatsen, komt ze de knappe Thomas tegen en verandert haar hele vakantie.
‘Reizend het jaar door’ is momenteel uitsluitend verkrijgbaar via deze webshop. Vanaf ca. maart zal het via de reguliere boekhandels te koop zijn.