Slemmen in Emmen

Op zondagmiddag 24 oktober in café Rue de la Gare in Emmen strijden acht dichters en spoken wordartiesten om de titel Slemmer 2021.

De deelnemende dichters zijn Ria Westerhuis, Annie Martens, Reinier van Delden, Sacha Landkroon, Harma van Roo, Sander Ausems, Sannemaj Betten en Kelly Verdonk. De winnaar verdient de titel Slemmer 2021, een prijs van 100 euro en mag deelnemen aan de halve finale NK poetryslam. De eerstgenoemde vier dichters zijn lid van de Drentse Schrieverskring.

Een poetryslam is een podiumstrijd tussen de deelnemende dichters. Er wordt gestreden in drie ronden. Tijdens ronde 1 krijgt elke slammer drie minuten de tijd om voor te dragen. Vervolgens zal de jury een stemadvies uitbrengen en mag het publiek zijn favoriet aanwijzen. De beste vijf gaan door naar ronde 2 waarin elke slammer weer drie minuten de tijd krijgt om voor te dragen. Vervolgens zal de jury een stemadvies uitbrengen en mag het publiek zijn twee favorieten aanwijzen. De finale ronde duurt zeven minuten. Hierin dragen de slammers om de beurt een gedicht voor. Na het stemadvies van de jury – onder leiding van Kasper Peters – beslist het publiek over de winnaar. De voordrachten zijn in het Nederlands of in een streektaal.

Slemmen in Emmen begint om 14.00 uur. Cafe Rue de la Gare, Stationstraat 8 in Emmen. Kijk voor meer informatie op www.taalpodiumstem.nl